Hústorta

2009. 10. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 db filézett csirkemell, 0,5 kg szeletelt bacon, liszt, tojás, sajt a panírozáshoz.

A filézett csirkemellet felszeletelem, picit kiklopfolom enyhén megsózom. Egy jénai tálat kibélelem (oldalát is) a bacon szalonnával. Utána elkezdem a húst panírozni úgy, hogy liszt, tojás, sajt és szépen sorban ráhelyezem a bacon szalonnára. Amikor a hús elfogyott a tetejét is befedem a szalonnával és beteszem a sütőbe lefedve, fedővel vagy alufóliával. A végén leveszem a fedőt és a tetejét is megpirítom. 170-180 fokon kb. 45 perc.

Mikor kész ki lehet fordítani a jénaiból és úgy lehet szeletelni mint egy tortán.

Jó étvágyat hozzá annak, aki elkészíti!

Köszönjük szépen Gyöngyösi Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top