'Igazi' fokhagymakrém leves

2010. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1 közepes vöröshagyma 2 evőkanál vaj 12 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 7,5 dl húsleves 2,5 dl tejszín só frissen őrölt bors frissen reszelt szerecsendió Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Németh Tímeának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top