Japán western

2009. 01. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Első kockákon azt látjuk, hogy egy kihaltnak tűnő, kietlen táj a lemenő nap fényében fürdik, a távolból harangszó hallatszik. A banditavezér egy poncsót viselő férfi, Piringo homlokához tartja fegyverét.   Ám Piringo a villámnál is gyorsabban húzza meg a ravaszt, és teríti le a közelben álló banditákat, majd lövi fejbe a vezért. Mellette a földön egy sukiyaki tál gőzölög.

Több száz év telt el a Dannoura csata óta. Nevada kietlen síkságán csak port és ördögszekeret visz a szél. Toshio (Yutaka Matsushige), a Yuta faluból menekülő középkorú férfi, egy, fekete lován a falu felé tartó, magányos fegyveres mellett halad el. Az elnéptelenedett falu egykori alapítói a Heike klán tagjai voltak, akik alulmaradtak a Genji-k ellenei harcban, ám ahogy elterjedt a hír, hogy Yuta környékén aranyat rejtettek el, kitört az aranyláz. A Heike klán is új erőre kapott, hiszen a kincs túlélésük, újbóli felemelkedésük záloga lett. A falut rajtuk kívül számtalan szerencsevadász árasztotta el, akik a föld minden egyes négyzetcentiméterét felforgatták.

 Egy nap a vörös színekbe öltözött Heike banda belovagol a faluba. A helyiek annak reményében üdvözlik őket, hogy közös felmenőik, a Taira klán emlékéhez méltón, majd ők helyreállítják a falu békéjét. Ám a falubelieknek nagyot kell csalódniuk, a dolgok csak még rosszabbra fordulnak. A vörös banda, Kiyomori Taira (Koichi Sato) vezetésével megvesztegeti a seriffet (Teruyuki Kagawa), az idegen szerencsevadászokat kiüldözi a faluból, a helyieket megsarcolja, a közös Heike ősök sírjait pedig meggyalázza. Az ámokfutás ellen tiltakozó polgármestert egy lóhoz kötözik, és a földön vonszolják. Tetemét a falu utcáján lógatják fel.

Heikék uralma nem tart sokáig, ugyanis a fehérbe öltözött Genji banda, hidegvérű főnökük, Yoshitsune Minamoto (Yusuke Iseya) vezetésével, megérkezik a faluba. Alig teszik be a lábukat Yutába, máris két Heike fekszik holtan a főutcán. A vörösek és fehérek közötti esztelen öldöklés arra kényszeríti a falu lakóit, hogy otthonaikat elhagyják, és az éjszaka leple alatt megszökjenek. A magányos fegyveres épp a szokásos vérontás közepébe érkezik meg.  A fehérek csapatába tartozó Yoichi íjjal lő az idegenre, aki a kilőtt nyilat még a levegőben eltalája. A rivális bandák hamar felmérik a helyzetet: aki a saját oldalán tudhatja a rejtélyes jövevényt, az nagy eséllyel megnyeri a csatát.

Az idegennek egy különös asszony, a helybeli Ruriko (Kaori Momoi) nyújt menedéket, aki Heihachi-val (Ruka Uchida), néma unokájával él együtt. A kisfiú nyakában egy kis agyagsíp, okarina lóg, és egy olyan csodaszép rózsabokrot öntözget minden nap, amelyen a virágoknak vörös és fehér szirmai vannak. Amikor a rózsákat gondozza, Heihachi ajkai mindig mozognak, mintha csak mondani akarna valamit. A gyermek akkor némult meg, amikor az apját, Akirát a szeme láttára ölték meg. Akira Ruriko fia volt, és annak idején a városba ment szerencsét próbálni. Ott megismerkedett egy gyönyörű lánnyal, Shizukával (Yoshino Kimura), és amikor együtt visszatértek a faluba, a lány már terhes volt. Shizuka a Genji klánba született, és ez fölöttébb aggasztotta Rurikót. Akira azzal próbálta anyja aggodalmait elaltatni, hogy már olyan világot élnek, amikor egyáltalán nem számít a származás.  A szerelmesek egy újfajta rózsát ültettek és nem sokkal azután Heihachi is megszületett. Ám reményeik hamar elszálltak, mert a vörösök és fehérek közötti harcnak csak nem akart vége szakadni. Amikor Akira elkeseredésében a vörös banda vezérére kiabált, és az embereivel együtt kiutasította őt a megsanyargatott faluból, akkor Kiyomori, Shizuka és Heihachi szeme láttára ölte meg a férfit.  Hogy fiát megvédje, és halott férjén bosszút álljon, Shizuka csatlakozott a Genjikhez.  Yoshitsuné-nak, a fehérek főnőkének lett a szeretője, de a többi férfit is elkápráztatja szépségével és különös táncával. Főként Yoichi figyeli kéjvágyó pillantásokkal az asszonyt.

A rejtélyes idegen megjelenik a fehérek főhadiszállásán, és Shizuka szolgáltatásának az ára felől érdeklődik. Yoichi rá akar támadni az idegenre, de legnagyobb meglepetésére a főnök közbelép. Yoshitsune méltó ellenfélként tekint az idegenre, a híres Bloody Benten-hez hasonlítja, akinek legendájáról még gyerekkorában hallott.  Shizuka és az idegen együtt tölti az éjszakát, és a nő arra kéri, hogy ölje meg Kiyomorit. A férfi elárulja Shizukának, hogy ő is még gyerek volt, amikor a szüleit megölték.

 A féltékeny Yoichi nem adja fel a tervét, hogy megölje az idegent, és a főnök, Yoshitsune tudta nélkül megbízza az egyik társukat, Benkeit, hogy szerezzen fegyvereket. Amikor ez az ellenséges banda vezérének, Kiyomorinak a fülébe jut, vörös lovascsapatával a nyomukba szegődik, hogy elrabolja a fegyvereket. A vörös banditák akkor támadnak, amikor Benkei és emberei a szekeret már jól megpakolták mindenféle fegyverrel és dinamittal. A lövöldözésben elszabadul a pokol, a különféle robbanószerek egymás után robbannak fel.

 A csata zaja Yutába is elhallatszik, és nem kell sok idő ahhoz, hogy ott is kitörjön a lövöldözés. Yoshitsune és az emberei megpróbálják lelőni az idegent, aki épp csak el tud menekülni, megsebesítve Yoichit.  A fehérek a nyomába erednek és a hegyek között meglátják Kiyomorit, a vörösök főnökét, aki éppen az ellopott csodafegyverrel próbál meglógni. Yoshitsune megpróbálja leteríteni ellenfelét, de azt megvédi a ruhája alatti páncél.

 Eközben a két asszony, Ruriko és Shizuka megpróbálják Heihachit elmenekíteni a faluból. Ám Shizuka visszafordul, hogy a vörös-fehér rózsatövet kiássa és magukkal vigye. Ám a vesztébe rohan, hiszen Yoichi már ott várja, és nyilával meg is sebesíti az asszonyt. Az idegen meg akarja menteni, de Yoichi azzal fenyegeti meg, hogy megöli a nőt. Így a férfi hagyja, hogy megüssék. Kínzói majdnem agyonverik, és ő feladja a reményt, hogy életben marad. Ám ekkor egy golyó fejbe találja Yoichit. A bravúros lövést Rurikó adta le, akit haldokló menye, Shizuka csodálattal néz. A lövés szinte hihetetlen technikája miatt, Shizuka anyósában felismerni véli a vadnyugat egykori legendás alakját, Bloody Bentent.

Az idegen egy barlangban tér magához, hála Rurikónak és annak segítőinek, Denshichinek és Toshiónak. Valahol a sziklák mögött Kiyomori a seriffet használja élő pajzsául. A Genji banda főhadiszállásán Yoshitsune némán mered kardja élére. Az idegen Rurikóval és Toshióval újra bemegy a faluba, és magukkal viszik a legendás kincset, amit addig Denshichi őrzött a barlangban. Csalinak használják, hogy mindenkit előcsaljanak a rejtekhelyéről.

És kezdetét veszi a kiszámíthatatlan végjáték.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top