Joghurtos-ribizlis desszert (diétás, cukorbetegek is fogyaszthatják)

2010. 05. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: (kb. 15 perc alatt kész, a megadott mennyiségből 4 adag készíthető) 10 dkg mirelit vagy friss ribizli - 7 gramm szénhidrát 1 dl tejszín - 3 gramm szénhidrát 1 kis pohár natúr joghurt - 6,9 gramm szénhidrát 6 dkg apróra tört graham vagy cukormentes háztartási keksz - 42 gramm szénhidrát 3 evőkanál cukormentes lekvár - kb. 15 gramm szénhidrát citromhéj édesítőszer 1 adagban megközelítőleg 18-20 gramm szénhidrát található

Elkészítés: A tejszínt habbá verjük - én nem figyeltem, és főzőtejszínt vettem habtejszín helyett, de az ízét nem rontotta el - és ízlés szerint néhány csepp édesítőszerrel édesítjük. Hozzákeverjük a joghurtot és reszelünk bele egy kevés citromhéjat. Közben a ribizlit a lekvárral összeforraljuk néhány pillanat alatt. Én egy nagyon kedves kolléganőm anyukájának cukor nélkül befőzött baracklekvárját használtam erre a célra. Mit ne mondjak, isteni volt a harmónia a két gyümölcs között. Kis tálkák aljára szórjuk az összetört kekszet, majd ráöntjük a joghurtos tejszínt, végül rákanalazzuk a lekváros ribizlit. A kész desszert szélét vagy közepét még a maradék keksszel díszíthetjük.

Tálalás előtt legalább fél órát hagyjuk a hűtőben állni, már ha a család nem hág a nyakára sokkal hamarabb.

     

Köszönjük szépen Markovics Sárának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top