Kence-ficézzünk – avagy mit, hányszor, hogyan!

2009. 04. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A mindennapi bőrápolás a helyes termék kiválasztásával kezdődik, hiszen a cél az, hogy ne csak jól érezzük magunkat, hanem jól is nézzünk ki a bőrünkben. Ehhez azon kívül, hogy éjjel-nappal ápolnánk bőrünket, bizonyos időközönként különleges ápolásban kell részesítenünk.

Reggel ébresszük fel bőrünket! Ébredés után hideg vízzel mossunk arcot, és a szappan helyett válasszunk inkább tonikot. Ha táskás vagy karikás a szemünk a jó minőségű szemránckrém mellett kiváló szolgálatot tehet a régi, jól bevált borogatás. Akkor érhetjük el a legjobb hatást, ha kamillateás főzetbe mártott sminkvattával borogatjuk be a szemkörnyéket. Ha érzékenyek vagyunk a kamillára, válasszuk a felkarikázott kígyóuborkát. Tonizálás után következhet a hidratálás, amiből ne felejtsük ki se a nyakunkat, se a dekoltázsunkat. Miután ezzel megvagyunk, kezdhetünk is sminkelni.

Napközben szánjunk két percet a felfrissülésre! Permetezzünk frissítő arc-sprayt orcáinkra, vagy frissítsük fel magunkat illatanyagoktól mentes arclemosó kendővel. Ha problémás a bőrünk, válasszuk inkább a gyógyteás főzetet. Erre a célra kiváló a cickafark, a fehérmályva, a citromfű és a levendula is, melyek aromaterápiás hatásuknak köszönhetően extra frissességet is nyújtanak. Ezután vigyünk fel egy kevés könnyű hidratálókencét. Ha munka után programunk van, megspékelhetjük a szertartást egy leheletnyi púderrel is.

Este készüljünk fel az újjászületésre! A szennyeződések eltávolításának vizes vattakorongra juttatott, zsírosabb komponensű arctejjel lássunk neki. Ha maradéktalanul lemostuk a sminket, váltakozó meleg-hideg vízzel locsoljuk bőrünket, majd gyógynövényes natúr szappannal vagy tonikkal töröljük át. Bőrünknek az éjszaka jelenti az újjászületést, ekkor a legintenzívebb ugyanis a sejtregeneráció. Ne sajnáljuk tehát az időt a szépítő alvásra – ha tehetjük, pihenjünk legalább nyolc órát. Szemránckrémünk pedig jó szolgálatot tesz a nyak és a dekoltázs ráncain is. A napi rituálékon túl azonban bőrünk különleges törődésre is szomjazik. Higgyük el, érdemes kényeztetni! A valóban profi végeredmény elérése érdekében kérjünk segítséget kozmetikustól. A bőr radírozása – más néven a peeling – otthon is elvégezhető művelet. Szerezzünk be egy jó minőségű bőrradírt, és már kezdődhet is az elhalt hámsejtek eltávolítása. A radír finom szemcséinek hatására azonnal érezni fogjuk a változást: arcunk tökéletesen sima, feszes és üde lesz. A durva masszázs ugyanis fokozza a vérellátást, javítja a keringést – ezáltal feszesít. Kéthetente szánjunk húsz percet arra, hogy feltegyünk egy arcmaszkot. Ennyi idő elég ugyanis ahhoz, hogy egy arcmaszk vénuszi istennővé varázsoljon bennünket. Miután alaposan megtisztítottuk arcunkat, egyenletes rétegben, de ne túl vastagon kenjük fel a pakolást. Amíg a kence dolgozik, ne csináljunk semmit, csak relaxáljunk – végül pedig élvezzük a látványos eredményt! A lemosható pakolásokat akár heti 2-3 alkalommal is élvezhetjük, a lehúzható típusokat azonban heti egynél többször ne használjuk – különben szó szerint nyúzottak leszünk. A maszkot mindig felülről lefelé húzzuk le, így ugyanis elkerülhetjük az arc piheszőrei megerősödjenek.

Megduplázhatjuk a radír és a maszkok hatását, ha havonta felkeressük kozmetikusunkat, és benevezünk egy feszesítő arcmasszázsra. Simább, fiatalosabb, feszesebb lesz tőle a bőrünk!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top