Krémes

2009. 04. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött leveles, vajas tészta, 3 cs. vanília puding (főzhető), 3 cs. vaníliás cukor, 7 evőkanál cukor, 10 db tojásfehérje, 1 l. víz.

A kiengedett vajastésztából, két egyforma lapot sütök (lehet a tepsi felfordított alján is). Egy nagy edénybe (legalább 4 literesbe) a 3 csomag pudingport összekeverem 3,5 evőkanál cukorral, és a 3 csomag vaníliás cukorral, majd 1 liter vízzel csomómentesre keverem. Állandó keverés mellett sűrűre főzöm. A 10 tojásfehérjét  3,5 evőkanál cukorral kemény habbá verem, és a még forró pudinghoz keverem, majd folyamatos keverés mellett kb. 5 percig főzöm. (Sok lesz belőle szinte tele lesz az edény).

A már kihűlt tésztalapot magas falú tepsibe teszem, majd rásimítom a krémet. Utána a másik tésztalappal lefedem. Mikor teljesen kihűlt porcukorral meghintve, kockára vágva tálalom.

Ez egy kevésbé édes változat, aki nagyon édesen szereti, több cukrot tegyen bele. Én a tetejéről a porcukrot is lehagyom.  Kicsit időigényes, de nagyon finom, és sok lesz belőle.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Németh Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top