Különleges lányok, különleges ruhákban (x)

2010. 02. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Pedig ezek lomok mind itt találhatók körülöttünk. A világban naponta milliónyi tonna hulladék kerül utcára. Eredeti formájukban biztosan nem dobogtatják meg a lányszíveket. Most mégis felcsillantak a szemek, villogtak a vakuk, mert ez a sok környezetszennyező anyag egy különleges vetélkedés keretében új életre kelt. Csodálatos fiatal lányok tökéletes alakján hirdették, fantáziával és kreativitással még a legelképesztőbb ötletek is megvalósíthatók.  Ráadásul környezettudatosan!

A Fashion and Travel által meghirdetett környezetvédelmi divat-pályázatra több tucat fiatal divattervező ragadott ceruzát és papírt, hogy a megadott feltételek szerint hordható ruhakölteményeket teremtsen papírból, műanyagból, fémből vagy fából.

A papír, műanyag, fém és fa témakörben született ruhák végül megelevenedtek, mint a bűvészinas seprűje. Megtörtént a csodálatos átváltozás: a hulladék anyagok rút kiskacsájából igazi hattyú lett. Hogy a látvány még hatásosabb legyen arról a  Princess of the World szépségverseny legszebb lányai gondoskodtak. A győztes alkotások igazán méltó környezetben, egy divatfotózás keretében valódi és egyben hordható divatcikkeké váltak. A lányok maguk is elcsodálkoztak, a papírgalacsinból, a számítógép billentyűzetből, esetleg fémlemezekből készült ruhák az elkészült divatfotókon igazi metamorphozison mentek át.

Szépség és kreativitás, divat és környezetvédelem, talán már a mi világunkban sem állnak egymástól olyan távol. Persze, azért jobb butikokban manapság még ne keressük őket.
A Pályázati felhívás:
A Fashion & Travel Magazin és a Diamond Models RiverCast Nemzetközi Színész és Modellügynökség pályázatot hirdet divatiskolák és tanulóik részére, újrafelhasználható divatcikkek tervezésére és készítésére. A cél, olyan újrahasznosítható hulladékból ruhaköltemények tervezése, mely megfelel a jelenlegi divatirányzatoknak, és hűen tükrözi a környezetvédelem és a köztisztaság mellett folytatott küzdelmünket.
A pályázat kétfordulós. I.    Pályázati terv elkészítése Pályázati rajz, illetve grafikai terv, mely jól szemlélteti a pályázati koncepciót. Melléklete egy maximum 1 oldal terjedelmű Megvalósíthatósági tervezet, mely dokumentum igazolja, hogy ez alapján a pályázó el tudja készíteni a pályaművet. Pályázati terv leadásának határideje: I.    kategória Papírból készített ruhák: 2009. január 30. péntek 08:00 óra II.    kategória: Műanyagból, illetve átlátszó anyagból készített ruhák: 2009. április 10. péntek III.    kategória: Fémből illetve fából készített ruhák: 2009. július 31. péntek Leadási hely: Diamond Models RiverCast Modellstúdió Bp., II. Ker Fő u. 73, vagy emailben: casting@rivercast.net Eredményhirdetés: Leadási határidő napján e-mailben és telefonon A külömböző kategóriák elkészített pályaművei bemutatása a 2009 évben folyamatosan történik a Fashion&Travel magazin megjelenéseivel, így lehetőség nyílik akár egész évben a közszereplésre, bemutatkozásra.
II.    Pályamű elkészítése A Pályázati terv alapján a kiválasztott alkotók lehetőséget kapnak, hogy kivitelezzék tervüket, és a külömböző kategóriák kivitelezése az alábbi időpontokig kell, hogy megtörténjen: •    I. kategória: 2009. január 30. •    II. kategória: 2009. április 27. hétfő. •    III. kategória: 2009. augusztus 10. hétfő. Pályázati téma különböző kategóriái az alábbi anyagok felhasználásával kerülnek bemutatásra: I.    Papír II.    Műanyag, átlátszó anyag III.    Fém, ill. fa Pályázati feltételek: A pályázó Iskolának legalább két kategóriában jelölnie kell magát. Egyéni vagy csapatban pályázók esetén minimum egy, legfeljebb három terv jelölhető. Kizárólag azok a pályázati művek kerülnek elbírálásra, melyhez csatolva van a Megvalósíthatósági tervezet. Ennek hiányában a pályázat nem kerül elbírálásra. A négy kategória külön-külön kerül bemutatásra. A pályaművek lehetnek textilalapúak, de feltétlenül kapcsolódniuk kell a meghirdetett pályázati témákhoz. A nyertes pályaművek az alábbi díjakban részesülnek: -    16 oldalas megjelenés a Fashion&Travel Magazinban -    Showműsor keretein belül az elkészített ruhák bemutatása. -    Mindegyik alkotás felkerül a www.vilagszam.hu weboldalra külön menüpontban, valamint az alkotók is helyet kapnak a bemutatkozásra a pályamű mellett. -    A Fashion&Travel magazin Téli számában eredményhírdetés, a külömböző kategóriák nyertes pályázóinak a bemutatására kerül sor.    
További információ és jelentkezés: Kardos Enikő 30/212-8000 1 202 0836 casting@rivercast.net



Szerző

donna.hu



Scroll to Top