Vidám linzer, diétásan

2010. 02. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók kb. 70 darabhoz:

50 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 25 dkg vaj, 10 ek. CANDEREL édesítőpor, 2 citrom reszelt héja, 2 ek. vaníliaaroma, 2 tojássárgája, 1 tojás, 

Töltelék:

10 dkg diabetikus lekvár vagy 1 csomag (90 g) Noisetti csokoládékrém (vagy vegyesen mindkettő), az összeragasztáshoz.

A tésztához a lisztet, és a sütőport összemorzsoljuk a vajjal, a CANDEREL édesítőporral, a citrom héjával, a vaníliaaromával, egy csipet sóval, a tojássárgájával és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.

A tésztát lisztezett deszkán, kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvünk szerinti, apróbb formákkal kiszúrjuk. Az ünnephez igazítva karácsonykor fenyőfát, csillagot, angyalkát, húsvétkor nyuszit, csibét készítünk. Egyéb alkalmakkor virágot, szívet, köröket szaggatunk. Egy dologra törekedjünk, minden darabnak legyen párja, amivel később összeragaszthatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a formákat, és a sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Tálra szedjük, kihűtjük.

A lekvárt felforrósítjuk, és két-két formát összeragasztunk vele. A csokoládékrémből mogyorónyit nyomunk a forma közepére, és ráillesztjük a párját. Kissé összenyomjuk, és tányérra tesszük. Megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és zárható dobozban tároljuk.

Munka: kb. 1 óra 30 perc Fogyasztható: kb. 3 óra múlva 1 darab: 60 kcal (lekváros) 63 kcal (csokoládékrémes) 1 db szénhidráttartalma 5,5g

Tipp: A sütemények közepét 1-1 szem meggyel is díszíthetjük!  
Köszönjük szépen Lovasné Hőgyés Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért
 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top