Lengyel saláta

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lengyel saláta

Hozzávalók 

10 dkg rizs vagy egy zacskós rizs. (Ehhez a salátához utóbbit szoktam használni)

2 féle paprika (piros pritamin és sárga édes) 

1 db alma

10 dkg trappista sajt

2-3 db közepes kovászos vagy savanyú uborka

1 db vöröshagyma

2-3 db tojás

1 tubus majonéz, 2 dl tejföl

só, bors, ízlés szerint 

A tojást föltesszük főzni, a rizst, ha nem zacskósat választottunk, kis olajon megfuttatjuk, majd fölengedjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. (A zacskós rizst puhára főzzük.) Míg elkészül felszeleteljük kis kockákra a paprikákat, a hagymát, a megpucolt almát, az uborkát és a sajtot. Egy nagyobb salátás tálat választunk és a felszeletelt finomságokat egybe öntjük. Ha elkészült a tojás, megpucolva szintén kockára vágjuk, és a tálba öntjük. A rizst szintén beletesszük. Majonézt tejföllel vegyítünk, és a salátánkra öntjük. Két villával elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a hűtőbe tesszük. Néhány óra alatt érnek össze az ízek.

Legjobb ezzel kezdeni az ételsor elkészítését. Kiválóan alkalmas köretnek húsok mellé vagy csak kenyérrel reggelire is. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top