Töltött csirke

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Töltött csirke

Hozzávalók 4 személyre:

1 db sütni való, kb. 80 dkg-os csirke

40 dkg csirkemáj, lehet szívvel együtt is.

2 egész tojás

2 zsemle

fél fej reszelt vöröshagyma, tej

zöldpetrezselyem, majoránna, só, törött bors

A csirke tisztításánál ügyeljünk arra, hogy a bőre egészben maradjon. Kezünkkel a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb és a mellehúsától. A csirkét kívül-belül gyengén megsózzuk, majoránnával  megszórjuk

Töltelék:

A májat, a szívvel együtt megfőzzük, külön lábasban szintén megfőzzük a tojást. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd ezt hozzáadjuk az elmorzsolt zsemléhez. A megfőtt májat feldaraboljuk, ugyanígy járunk el a szívvel és a főtt tojással is, majd hozzáadjuk a töltelékhez. Egy nyers tojással az egészet jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük.

A tölteléket egészen a bőr alá töltjük egészen amíg nyitva van.  A maradékot a hasüregbe töltjük. Tepsibe tesszük,  ha kimaradt töltelék azt a tepsiben a csirke mellé tesszük. Alufóliával letakarjuk és közepes melegségű sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük és megnézzük elég puha-e a hús. A fóliát levéve róla visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük. Időközben pici vizet is tehetünk hozzá és a zsíros lével locsoljuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top