Mi kerüljön a bőröndödbe?

2009. 07. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Most összegyűjtöttünk nektek néhány nyaralási úti célt és a hozzájuk passzoló ruhatárat:

Horvát tengerpart haverokkal

Színek, vidámság: ez legyen a jelszó! Vigyél minél több színes, apró bikinit, ezekkel garantáltan megalapozod a jó hangulatot. Esti városi sétákhoz, kószáláshoz remek lesz egy színes tunika, amit a strandon is hordhatsz, ha épp nem napozol. A fehér capri nadrág szintén alapdarab, ellensúlyozza az intenzív színeket. De a parti mókákhoz, sportoláshoz pakolj be egy-két hawaii mintás sortot is! Ezen kívül vigyél még színes szandált, egy bohókás napszemüveget és táskát. Ja, és valaki mindenképp hozzon egy gitárt az esti tábortüzekhez!

Tengerparti nyaralás

Ha olyan szerencsés vagy, hogy barátnőddel vagy pároddal egy egzotikus tengerparti üdülőhelyre utaztok, bőröndöd tartalmát alaposan gondold át! Kell először is egy tuti egyrészes fürdőruha, ami legyen kihívó és feltűnő. De ugyanakkor kell egy bikini is, amiben süttetheted a hasad. Az összhatáshoz elengedhetetlen egy trópusi mintás tunika és egy köves szandál. Ne feledkezz el a kiegészítőkről sem: a kalap, a hatalmas napszemüveg és a fonott táska jó szolgálatot tesz majd. Esti koktélozáshoz vigyél lenge maxiruhákat és sok-sok karkötőt.

Városnézés szüleiddel

Ha a nyári hőségben városnézésre vállalkozol, a legfontosabb szempont a kényelem. Mindegy hogy New York vagy London az úti cél, a magas sarkút felejtsd el! Helyette elő a balerinákkal, sarukkal és edző cipőkkel! A többórás fárasztó gyalogláshoz vidd el kedvenc farmered és néhány pólót. Egy spagetti pántos ruha a legnagyobb hőségben is kényelmes lesz, de vigyél hosszú szoknyát és hozzá illő mintás felsőt is. (Ne felejtsd el, hogy a legtöbb templomba nem engednek be vállat és térdet szabadon hagyó ruhában!) Kiegészítőid legyenek fiatalosak, vidámak, akár rockosak is. A hatalmas, strapabíró táskában pedig minden elfér: az ásványvíztől a fényképezőgépig.

Túrázás Norvégiában

Ha idén a tengerpart vagy városok helyett északra vonulsz túrázni, akkor sem mindegy, mit viszel magaddal. A praktikusság most fontos szempont: jó ötlet a lecsatolható aljjal rendelkező túranadrág. A túracipő és a hátizsák kötelező, ahogyan a sportnapszemüveg is. Sok sportcég gyárt már kényelmes, de ugyanakkor nőies felsőket is, így túrázás közben is lehetsz csinos. Fontos, hogy tudd: a napsugárzás ilyenkor is fenyeget, ezért naptejet is feltétlen vigyél magaddal! Plusz ötlet: az Evian spray segítségével bármikor felfrissítheted magad, ha kimerültél.

Afrikai szafari

Izgalmas kalandoknak nézel elébe a fekete kontinensen? Íme néhány tipp, hogy tökéletes legyen az utad. A safari stílusú kabátka és rövidnadrág mindenképp kerüljön bele utazótáskádba. Apropó, utazótáska: ez legyen minél strapabíróbb, akár vintage stílusú is. A hőség miatt vigyél lenge darabokat, de a por és homok miatt a kendő és a kalap is fontos! Ha fürödni is fogtok, vigyél fekete vagy homokszínű fürdőruhát. Estékre pedig etnomintás ruhákat és köves sarukat pakolj. Kiegészítők: csakis fa és arany, de abból lehet bőven!

Földközi-tengeri hajókázás

Évekig spóroltál egy álomútra? Itt bizony minden a luxusról és csillogásról szól. Egyszóval felejtsd el a játékos bikiniket és flip-flop papucsokat. Helyettük vigyél extrém kivágású egyrészest, arany bikinit vagy a most divatos pin-up fürdőruhát! Ezeket párosítsd platform szandálokkal. Bizony, itt még a medencéhez is ebben kell eltipegni. Ha mégis lapos papucs mellett döntesz, akkor az legyen minél díszítettebb. Egy valóban minőségi, semleges színű tunika itt alapdarab, ahogyan egy 60-as éveket idéző kalap is. És igen: egy igazi, márkás napszemüveget is be kell szerezned. Estékre vigyél strasszos szandált, koktélruhákat, kistáskát és feltűnő koktélgyűrűket! A kasmírstóla pedig jól jön majd, ha esetleg feltámad a szél.

Még több divatról szóló cikket olvashatsz a divat.hu oldalunkon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top