Négerkocka

2009. 04. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nagyon finom és hamar elkészíthető!   Hozzávalók: Tészta: 6 db tojássárgáját, 25 dkg cukrot, 12 dkg margarint, 2 evőkanál kakaót habosra kavarni, ezután 25 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódaport kell bele tenni, majd 2,5 dl tejjel elkeverni.

 

Egy kisebb tepsit kizsírozni, lisztezni és a masszát beleönteni kb. 200  fokon sütni.   Hab: 6 db tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz felett keményre felverni.   A kihűlt tésztát megkenjük barack lekvárral, majd erre rásimítjuk a habot, a tetejére csokit reszelünk. Hűtőbe tesszük, kb. félóra múlva, kockára vágva fogyaszthatjuk.   Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kalász Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top