Nem lehet abbahagyni csirke

2008. 09. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 8 dkg liszt, 1 púpozott teás kanál piros paprika, 1-1 kis kanál majoránna és törött fekete bors, 1 tk. só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 ek. olaj, 1 dkg vaj , késhegynyi őrölt köménymag. A megtisztított csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel, és az apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Kivajazott tepsiben vagy tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat. A maradék fűszerkeveréket egyenletesen a tetejére szórom. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot és az olajjal elkevert tejföllel meglocsolom. A tepsire alufóliát teszek, ha a kacsasütő edénybe rakom, akkor nem kell takargatni. Előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit lepirítom. Köretként sült burgonya, párolt rizs vagy vajas zöldség illik hozzá. Rendkívül finom étel! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Kovács Ferencné Marikának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!    



Szerző

donna.hu



Scroll to Top