Pávaszem

2009. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6 evőkanák porcukor,

Krém: 2 evőkanál kakaó, 1 vaníliás cukor, 20 dkg margarin, 14 dkg porcukor, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 2 banán.

A tésztához a 6 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a kakaós masszával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és úgy sütjük,mint a piskótát.

A krémhez 1 tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel és 2 dl tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral kikavarjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük. Ezt a krémet ketté osztjuk, egyik fejébe vaníliás cukrot, a másikba kakaót teszünk.

A megsült piskótát még melegen feltekerjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt széthajtjuk és először a fehér krémmel kenjük meg, utána a barnával, ráhelyezzük a banánokat és feltekerjük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kovács Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

  Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top