Paradicsomos torta

2009. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre, a tésztához: 25 dkg puha vaj, ½ kg liszt, 1 tojás. A töltelékhez: 30 dkg koktélparadicsom, 2,5 dl főzőtejszín, 2 db tojás, só, őrölt fekete bors, 10 dkg trappista sajt, oregánó.

A lisztet szitáljuk a munkalapra, adjuk hozzá a puha vajat, egy kevés sót meg a tojást, és gyúrjunk belőle tésztát. Ha elkészült, tegyük a hűtőbe 1 órácskára. Nyújtsuk ki a tésztát, tegyük a kivajazott, kilisztezett formába, és süssük elő 180˚C-on kb. 10 perc alatt.

A paradicsomokat mossuk meg, és néhányat vágjunk félbe. A tejszín habarjuk el a tojással és a reszelt sajt felével. Ízesítsük borssal, sóval, oregánóval. A paradicsomot osszuk el egyenletesen a tésztán, öntsük nyakon a tejszínes szósszal, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és oreganoval, majd 20-25 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

  Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával   

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top