Rácsos linzer

2009. 09. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 16 dkg zsír vagy 20 dkg margarin,10 dkg cukor, 1 egész tojás,1  citrom reszelt héja és kevés leve, 1 dl tej vagy tejföl. Töltelék: Baracklekvár (kb egy kis üveggel), 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 15 dkg dió.

A tésztához valókat összegyúrjuk. Kb. 1/4-ét elvesszük belőle és azt félrerakjuk (ebből lesznek a rácsok), a többit kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Ezt megkenjük baracklekvárral.

A töltelékhez szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához keverjük a cukrokat és a diót. Aztán a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a diós masszához adjuk. Ezt rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára.

A félretett tésztából hosszú "csíkokat" sodrunk és átlósan a habos töltelékre rakjuk (ezért rácsos linzer). Előmelegített sütőbe 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Nagyon finom! Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Pappné Molnár Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top