Rockabilly smink

2009. 08. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

Az 50-es években indult hódító útjára és a 70-es, 80-as évektől kezdve a siker gyakorlatilag töretlen. A lázadás, szexualitás, szabadság kifejezése áll a középpontban, jellemzői a szűk, felhajtott szárú nadrág, magas sarkú (lehetőleg nyitott orrú) cipő, csípőt, derekat jól kiemelő övek vagy a pörgős szoknya. Mintákat tekintve a cseresznye, (lángoló) dobókocka és pötty minden mennyiségben. Színei elsősorban a piros és a fekete, de megjelenik a fehér és a kék is.
Ami most a középpontban áll az azonban a smink. Két dolog van, amit érdemes megjegyezni: fekete cicás szem és vörös száj. Szinte nincs olyan sztár, aki ne vonult volna már fel a vörös szőnyegen. Legnagyobb úttörői Gwen Stefani, Amy Winehouse és Katy Perry. Őket elnézve sokat tanulhat az ember.
Egy szépen kihúzott, igéző szempár amúgy is csodákra képes, és ha ez egy vöröslő szájjal párosul, nincs, aki ellen tudna állni. Némi pír is elfér még az arcon. Elsősorban a fehérebb bőrön mutat jól. A hajat színes virágokkal ill. kendőkkel lehet megbolondítani. És kész is. Party-ra készülve lehet vadulni is, de diszkréten alkalmazva, akár a mindennapi smink részét is képezheti.
Tehát elő a masnikkal, a vörös rúzzsal és a pörgős szoknyával és induljon a party!
Olvass még több smink és divattippet a divat.hu oldalunkon!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top