Serpenyős Csirke

2009. 08. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 szál szárzeller, 1 fej vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz konzerv gomba, 8 db csirke felső comb, /jó a mellehúsa, és az alsó comb is. /só, őrölt bors, 3.e.k. olaj, 2,5 dl fehérbor, 2,5 dl vízben feloldott egy tyúkhúsleves kocka, 2.e.k. gyöngyhagyma konzerv, 25 dkg fagyasztott zöldborsó, 1.e.k.liszt.

A zellert megtisztítom, és feldarabolom. A hagymát, és fokhagymát apróra fölvágom. A csirkehúst minden oldalán megsózzuk, és megborsozzuk. Egy nagy serpenyőben, / Wok-ban csinálom./  3.e.k. olajat forrósítok, és a húst beletéve, közepes lángon kb. 15-20 percig sütöm, közben megfordítom. Ezután kiveszem a húst egy tányérra.

A zellert, a hagymát, és fokhagymát beleteszem a pecsenyelébe, és kb. öt percig párolom. Ezután visszateszem a húst, majd hozzáadom a gombát, a bort, a leves felét, a lecsepegtetett gyöngyhagymát, a zöldborsót. Kis lángon lefedve, kb. 20 percig párolom. Ez a csirkétől függ, én nézni szoktam mikor puha.

A húst kiveszem, és félre teszem. A lisztet a maradék levessel simára keverem, majd a serpenyőbe öntve besűrítem vele a pecsenyelét. Majd vissza teszem a húst, és megvárom míg újra felforr. Sóval, borssal ízesítem, és kész. Párolt rizs vagy sós főtt krumpli való mellé.

Néha szoktam köret nélkül is csinálni, mert van benne borsó, és gyöngyhagyma. Elsőre lehet hogy valakinek bonyolultnak tűnik ez a recept pedig nem az. Sűrűn készítem, mert nagyon szeretjük.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Bauerné Pál Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top