Sörkifli

2009. 07. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg liszt, fél liter tej, 1 evőkanál kristálycukor, 1 kocka élesztő, 2 dl olaj, 1 kávéskanál só.

  A cukrot az élesztővel addig keverjük (2 perc) amíg folyóssá válik, hozzáadjuk a langyos tejet, és a liszthez adjuk, utána olajat és a sót is hozzáadjuk. Hamar megkel (én meg se várom hisz sütőben is sokat kel még). Ha 4 cipót csinálok belőle akkor egy kiterített kinyújtott cipóra 8 átlót húzok késsel így 16 cikket kapok (ha nagyobb kifliket akarok akkor 4 átlót). A cikk felső részére pizzakrém pöttyöt, virslit, füstölt sajtot, kolbászcikket bármit tehetek. Ezután kifliformára feltekerem. (6-8 cipó készítésénél 4 átlót húzok késsel így 8 cikket ad ki egy cipó).

Sütőbe helyezem őket és egy egész felvert tojással átkenem a kiflik tetejét. Megszórom szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Hamar megsül. Sör mellé finom lehet én vacsorára vagy zsúrokra szoktam készíteni.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kovács Krisztinának és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top