Szalonnás-borsós tészta

2009. 10. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az étel a különleges ízvilága mellet egyszerűen, gyorsan elkészíthető, a hozzávalók sokáig eltarthatók, így villám-megoldásnak is alkalmas. Nagyon laktató étel!

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg /fél csomag/ kagyló tészta, 20 dkg nyers, füstölt Kolozsvári szalonna, 1 kisdoboz zöldborsó konzerv, 1 kisdoboz /180 ml/ főzőtejszín, 20 dkg reszelt Trappista sajt a tetejére.

A tészta kifőzésével kezdek, mert amire az elkészül, addigra a többivel is végzek. A szalonnát összekockázom, vagy csíkokra vágom, majd aranybarnára sütöm. Ha elérte a megfelelő színt hozzáöntöm a  konzervet, amivel átforralom, majd hozzákeverem a főzőtejszínt is, és azzal is forralom egyet. Plusz sózást, fűszerezést nem igényel. Az így elkészült „ragut“ összekeverem a tésztával, megszórom a reszelt sajttal, majd addig a sütőbe teszem, amíg a sajt ráolvad.

Habár más tészta is alkalmas a kagylón kívül, mégis érdemes ezt választani, mert nagyon kellemes élmény tud lenni, ahogyan a borsószemek „beleülnek“ a kagylóba. A zöldborsó-konzerv friss borsóval is helyettesíthető, de így előtte azt párolni kell. A szalonna felét már pótolható sonkával, így viszont ügyelni kell arra, hogy egyik se maradjon nyers, vagy az adott szalonna mennyiséghez hozzá lehet adni 10 dkg gépsonkát is, akkor húsosabb lesz.

Jó főzést, jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Kocsor Johanna Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top