Szépségszalon a konyhában

2011. 07. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nyisd ki a hűtőt, nézz szét benne, vegyél ki néhány ételt és használd fel! Most kivételesen ne nyúlj a szakácskönyv után, hogy recepteket keress, kényeztesd ezekkel a bőrödet! Két létfontosságú lépés, és néhány zöldség, gyümölcs felhasználásával gyönyörű bőrt varázsolhatsz magadnak!

A hámlasztás és a hidratálás talán a két legfontosabb lépés, amit bőrünk szépségéért megtehetünk. Természetesen erre számos kozmetikai készítmény is rendelkezésre áll, azonban mi most természetes anyagokat hívtunk segítségül, melyek szinte bárki konyhájában megtalálhatók!

Avokádó

Cél: hidratálás

Az avokádó A, B, C és E-vitamin tartalma tökéletes hidratáltságot biztosít bőrödnek. Ideális az idősebb, „viharvert” bőrtípusokra, hiszen csökkenti annak keménységét, repedezettségét és az irritációkat.

Recept: hámozzuk meg az avokádót és a héjának belső felével masszírozzuk át arcunkat gyengéd mozdulatokkal, majd langyos vízzel öblítsük át bőrünket és töröljük szárazra. Ha nem mossuk le éjszakai hidratálóként is szolgálhat.

Uborka

Cél: hidratálás

Köztudott, hogy az uborka olyan összetevőket tartalmaz, melyek összerántják a pórusokat és csökkentik a bőr gyulladásos folyamatait, ezenkívül a szemek körüli duzzadtság legyőzésére is kitűnő.

Recept: turmixoljunk össze uborkát és petrezselymet, majd keverjünk bele egy evőkanál natúr joghurtot. A masszával kenjük be arcunkat és hagyjuk rajta 15-20 percig, a végén pedig öblítsük le vízzel. Bőrünk fiatalabb, frissebb és üdébb lesz!

Őszibarack

Cél: hámlasztás

Az őszibarack gazdag az úgynevezett alfa-hidroxi gyümölcssavakban, melyek elősegítik a bőr elhalt hámsejtjeinek leválását, A és C-vitamin tartalma pedig táplálja az újonnan létrejötteket. Az őszibarack leve segít kitisztítani az eldugult pórusokat, világosítja az öregségi foltokat, mindemellett pedig némileg csökkenti a ráncokat, megakadályozza az újak keletkezését. Zsírosabb bőr esetén különösen jól érvényesül a gyümölcs összehúzó, tonizáló hatása.

Recept: mindössze elég hozzá egy szelet őszibarack, mellyel arcunkat átmasszírozzuk. Húsz percig hagyjuk pihenni bőrünket a gyümölcsös lé alatt, majd öblítsük le langyos vízzel.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top