Színek csodája – a zöld

2009. 01. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A zöld kiegyensúlyozó, testet-lelket-szellemet nyugtató hatású. A természet színeként harmóniát teremt, segítséget nyújt a mindennapokon. A szem retinájának ugyanis különösen sok receptora fogékony a zöldre. Vagyis ez a szín vonzza a tekinteteket. Jó mellékhatása, hogy egyidejűleg ellazít, nyugodtabbá teszi a légzést, kisimítja az izmokat, tehát lámpaláz esetén is segít.

A zöld szín harmóniát áraszt, egyensúlyt teremt az agyban, megtisztulás és biztonság érzetét kelti. Orvosi várótermekben, műtőben szintén használják nyugtató hatása miatt. Ha azonban túl sok a zöld, tompának és határozatlannak érezhetjük magunkat.  A természetesség, a megújulás és a gyógyulás színe. Enyhíti a fájdalmakat, és megnyugtat. A kórházak belső falait is ezért festik a legtöbbször zöldre.

A sötétzöld a becsvágyra, a kapzsiságra és a féltékenységre utal, de gyakran a pénzzel is társítják. Egyesek szerint a harag színe is, gondoljunk a méregzöld elnevezésre. A zöldessárgáról a betegségre, a gyávaságra, a viszályra és a féltékenységre asszociálunk.

Ha ruhásszekrényedben a zöld szín uralkodik, akkor jóakaratú és tudományos érdeklődésű vagy. Segítőkészséged miatt tisztelet és megbecsülés övez. Figyelmeddel és érdeklődéseddel veszed körül azokat, akik nálad kevésbe szerencsések. Általában helyesen értékeled a dolgokat, nem szereted a váratlan eseményeket. Kedveled a természetet, épp ezért, néha túl nyugodt vagy.

Vörös hajúaknak, illetve halvány bőrűeknek telitalálat. A zöld szín feketével igazi dögös párost alkot. A zöld nyugtatja a szemet, viszont az üzleti öltözködésben kevés szerepe van. Nyaralásnál lehet, hogy a sárgászöld a divat, interjúra azonban nem ajánlott domináns színné tenni. A sötét fűzöld például öregít. Állásinterjúra nem ajánlott.

Kapcsolódó anyagok:

$$2240$$

$$2233$$

$$2206$$

$$2301$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top