Szívecskés süti

2009. 02. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:  

1/2 kg darált háztartási keksz, 1/2 margarin, 1,5 dl forralt tej, 4-3 evőkanál porcukor,  ¼ kg gesztenyemassza, 3-4 evőkanál kakaópor, 1 rumaroma, 1/2 citrom leve, kókuszreszelék a kinyújtáshoz, tortabevonó a díszítéshez.

A hozzávalókat összegyúrjuk. Majd a kész tészta alapot 6-7 mm vastgságura kinyújtjuk, és szivecske formájú mézeskalács szaggatóval kiszaggatjuk. A leesett széleket újra összegyúrjuk, és formázzuk, amíg a tészta el nem fogy. Minden szívecske felét az olvasztott csokival díszitjük, a szív másik felére kókuszreszeléket szórunk. Csoki olvasztását a mikróban szoktam kezdeni, rövid ideig /kb 20 másodperc/ melegítem a darabolt csokit, megkeverem és újra berakom, amíg teljesen felovad az egész. Ekkor olajat szoktam keverni hozzá 1,5 -2 evőkanálnyit. Ettől fényesebb a csokimáz, amit kiskanállal simítok a szívecske felére.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Lakatos Mártának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top