Tiramisu variációk

2008. 11. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Tiramisu receptjét többen is elküldtétek, íme két változat!

Ahogy Matisz Zsoltné készíti:

Hozzávalók: 1 nagy csomag baba piskóta vagy 3 kicsi, 5 dl cukros habtejszín, 2 csomag habfixáló, 3-4 ek. cukor, lehet kevesebb is, 3 dl tejföl, 1-2 ek főzés nélküli vanília puding por, 3-4 dl kávé, 0,5 dl sütő rum.

A tejszínt a habfixálóval és ízlés szerinti cukorral keményre verem, majd hozzá dolgozom a pudinggal összekevert tejfölt. Közben lefőzöm a kávát. Téglalap alakú jénaiba lerakok egy sor rumos-kávéba mártott babapiskótát, majd rá egy adag krémet. Így rétegzem, míg megtelik a jénai. A sorok közé szórhatunk kakaóport. Beteszem a hűtőbe, és 2-3 óra múlva fogyasztható. Ekkor teszem rá a kakaót is. Úgy a legfinomabb, ha előző nap elkészítjük.

Jó étvágyat kívánok!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Csere Gabriella Tiramisuja

Hozzávalók: 50 dkg Mascarpone, 20 dkg cukor, 6 db tojás, 1 vaníliacukor, 1 tábla csoki, 2 csomag babapiskóta, kb. 1/2 liter kávé, kakaópor a tetejére

A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom géppel, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felaprítom és a masszához teszem. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan az egészet összekeverem. A babapiskótákat megáztatom a kávéban, és egy magasabb tálba lerakom. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntöm a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszórom.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Matisz Zsoltnénak és Csere Gabriellának, továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top