Túrós barackos pite

2009. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához:  30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg margarin, 1 tojás, 15 dkg kristálycukor, 3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál tej. Krémhez: 5 tojás, 1 csomag Bourbon vanillincukor, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg kristálycukor, 1 marék mazsola, fél doboz konzerv őszibarack.

 

 

A sütőport és a lisztet összekeverem, majd elmorzsolom a vajjal, majd a cukorral, az egész tojással. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet és összegyúrjuk.

A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a túrót és finoman beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A formába nyújtjuk a tészta felét (kb. fél centire), rásimítjuk a túrós keveréket, ebbe nyomkodunk pár darab őszibarackot, majd a maradék kinyújtott tésztát a tetejére tesszük. Ezt megkenjük a felvert tojással és megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top