Hideg eper leves

2009. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A gyümölcs szezonra való tekintettel küldöm ezt a receptet, ami szerintem a legtöbb gyümölcshöz jó.

Hozzávalók: - 50 dkg eper, - 5 dl tej, - 2 dl tejszín, - méz.   Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félre tesszük, a másik feléhez hozzá adjuk a tejet és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínt, ha szükséges mézet adunk hozzá. Ha kész belekeverjük a félre tett eper darabokat és jól Lehűtjük az egészet. Tejszínhabbal még édesíthetjük, díszíthetjük.   Ez egy jó kis turmixnak is be illik, nagyon finom! Egészségetekre!

Köszönjük szépen Balázsné Dömötör Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top