Alul erősebb

2009. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

Előtte: Jó, persze tudom,  Mónikának ügyvédként sokszor kell hivatásának megfelelő öltözékben feszítenie, s azt is megértem, hogy amikor kedvtelésből öltözködik, akkor a lehető leglazábban és sportosabban teszi. Na, de mindennek van határa! A  sportos,  nem nyári hegymászó felszerelést jelent! Sokan összekeverik a laza kinézetet a mindegy-hogy-mi-van-rajtam  megjelenéssel. Pedig ez utóbbi nem is létező fogalom, mikor tehetünk le arról, hogy a legelőnyösebb, legszebb oldalunkat mutassuk. Ha rövidebbnek tűnik a lábunk, akkor nem vághatjuk el bokánál egy nadrággal vagy egy bakanccsal. Ha  szélesebb a  csípőnk, akkor nem díszíthetjük fel a nadrágunkat zsebekkel és zipzárakkal. Ha keskenyebb derekat szeretnénk, nem hívhatjuk fel méretére a figyelmet egy szegecses övvel. Ha gyönyörű az arcunk, akkor a világosabb, élénkebb színt nem tehetjük az alsótestünk közelébe, csak felülre. 

Balra: A szögletes dekoltázs  szélesíti egy kicsit a vállat, ezáltal keskenyedik a csípő. A derékon hangsúlyosan szűkített felsőrész,  s a két rátett zseb derék alatt szép homokóra formát eredményez,  pont azon a helyen van, ahol kell, ott kerekít, ahol nem árt vele. A szoknyán a zseb, személy szerint nekem már nem is hiányzik annyira, de nagyon okosan nem oldalra tették, így tulajdonképpen nem zavar. A monokróm fehér nyújtja a testet, a színtelen cipő a lábat. Az egész megjelenés hangulata laza, kényelmes, ahogy Mónika szereti, de mégis nőies és szexi.

Középen: Mónika esetében én ilyennek képzelem a laza megjelenést. A szegény hegymászót gazdag baseballjátékosra cseréltük, amely stílust és egyéniséget ad a kinézetnek. Egy egyszerű fekete-fehér póló is csodákat tud művelni,  olyan, mintha a fekete kiharapna részeket a fehérből, ezért soványabbnak mutatja az alakot. A nadrág elég hosszú, teljesen sima, egyenes vonalú, így hosszabbítja a lábat

Jobbra: A piros ruhában magasabbnak és keskenyebbnek látjuk a testet,  átlós vonalai pedig vékonyítják a derekat. Azért választottam ennyire világos kabátkát hozzá- szigorúan rövidet, hogy az arányokat ne rontsam el- hogy az éles kontraszt és a ragyogó fehér felfelé  irányítsák a figyelmet. A dekoltázson csücsülő virág és a nyaklánc odavonzza a szemet. A kiegészítőkkel minden esetben kérést intézünk  a külvilág felé: legyenek szívesek, ide nézzenek!

Balra: Ezt a sötétkék ruhát bátran felveheti Mónika a legfontosabb megbeszélésre is. Olyan tekintélyt parancsoló lesz a megjelenése, hogy nyert ügye van, bárkivel szemben. Magas, elegáns, ellentmondást nem tűrő.  Nincs elütő öv, amellyel komolytalanabbá tennénk a ruhát, csak egy hosszú, sötét vonalat látunk, mégis érezni lehet a   test harmadolását. A lábak nyújtása érdekében kerüljük a sötét cipőt, itt az ezüstöt  választottam kiegészítőként, pontosan a hidegebb, komolyabb hatás miatt.

Középen: Az ügyvédnő újra akcióban! Mit kell tudnunk a jó kosztümről? Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy veszünk egy tökéletes blézert, és hozzá válogatunk szoknyákat, nadrágokat, ahogy nekünk tetszik, vagy megvesszük a teljes kosztümöt. Az előbbit azért szeretem jobban, mert egyedi, stílusos megoldások születhetnek, de elismerem, hogy az utóbbi  elegánsabban hat, ugyanúgy, minta férfiaknál az öltöny.

Jobbra: Nyáron, kánikulában akár dolgozni is kellemes viselet lehet egy len összeállítás. A világos színek visszaverik a fényt, a lélegző, természetes anyagok szinte szellőznek. Nem árt, ha a legnagyobb melegben is rétegesen öltözködünk, vagy viszünk magunkkal valamit, gondoljunk a légkondicionált éttermekre vagy irodákra. A fáradt rózsaszínt  a vajszín kellemesen kiegészíti, fényt ad neki, így nem sápasztja Mónikát. A bokáig érő nadrágok előnytelenségét, miszerint nem kedveznek a  rövidebb lábaknak kiküszöbölhetjük, ha azonos színű cipőt viselünk hozzá. Bővebb szárú nadrág esetében kizárólag laposat!

Még több divattal kapcsolatos érdekességet olvashatsz a divat.hu oldalunkon!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top