Bevállalod?

2008. 11. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Azokon a napokon, amikor a menstruáció nem kínoz hasi görcsökkel, és nem kívánod az egész világot a pokolba, érezhetsz nagyobb szexuális vonzalmat partnered iránt. Ha hosszú kapcsolatban vagy, akkor elkerülhetetlen, hogy a pasid ne találkozzon a piros betűs napokkal. Lehet, hogy az elején a kíváncsiság, később a vonzalom hajt majd afelé, hogy kipróbáld, milyen lehet a szex, azokon a napokon.

Réka már három éve együtt van a barátjával. Szerinte nagyon fontos a bizalom, és az összhang, ha a pasi együtt akar lenni a barátnőjével azokon a napokon. – Az első napokban nekem igazán erős görcseim vannak, emiatt akkor nem igazán kívánom a szexet. De a vége felé már megjön a kedvem, akkor a vérzés sem olyan erős, így óvszerrel egyáltalán nem zavaró. A párom az elején nagyon óvatos volt, de miután rájött, hogy semmi oka aggódni, mert nem okoz fájdalmat, teljesen feloldódott. Azóta mindig csináljuk, ha megjön hozzá a kedvünk – meséli Réka. Szerinte semmi kivetni való nincs abban, ha valaki menstruál, és akkor jön meg a kedve a hancúrozáshoz. – Fontos a higiénia, de csak ennyi. Sőt, igazából érzékenyebb vagyok, emiatt sokkal jobban élvezem, hamarabb van orgazmusom, mint átlagos napokon.

Mária már nem ennyire laza ezzel a témával kapcsolatban. – A barátom nem szeretné és én sem. Olyankor nem érzem sem higiénikusnak, sem élvezetesnek a dolgot. Igazából meg se fordul a fejemben. Már ha csak elképzelem, hogy véres lesz a barátom nemi szerve, attól elmegy a kedvem. Szerintem ez undorító – vélekedik Mária, aki a barátjával körülbelül két éve járnak. – Konzervatívabban gondolkodunk, nem vagyunk híve az ilyen extrém dolgoknak – rázza a fejét. De mi a helyzet a pasikkal? Márk szerint nagyon fontos, hogy összhangban legyen a partnerével és tudják, kinek mi a jó. Ha a lány nem szeretné, ő nem erőlteti. Próbálta már régebbi barátnőjével, szerinte nem volt másabb, mint átlagos alkalmakkor. – Óvszert használtunk, és a napok vége felé csináltuk. Akkor már nem vérzett annyira, és nem aggódtam, hogy minden csupa vér lesz. Persze izgulni izgultam az elején, hogy mennyire fog vérezni, de egyáltalán nem volt zavaró. Sőt volt olyan alkalom, amikor észre se vettem. Gergő is hasonló véleményen van. – Ha vágyom a barátnőmre, akkor mindegy, hogy meg van neki, vagy nincs. Szerintem csak a lányok paráznak, hogy ez milyen undorító, holott szerintem sok pasit felizgat. Ha még nagyon vérzik, akkor használunk óvszert, amúgy meg nem. Tudom, hogy fontos a higiénia, ezért mindketten megmosakszunk előtte és utána is. Hallottam már olyan párról, akik azért csinálják ilyenkor mert kisebb a teherbeesés veszélye, emiatt a csaj lazább és sokkal felszabadultabb. És persze a pasi se aggódik amiatt, hogy bevette-e a csaj a tablettát, vagy nem szakad e ki a gumi. Mint látjuk, nagyon sokféle vélemény van. Ez is inkább habitus és nevelés kérdése, hogy ki mit vállal be az ágyban és meddig hajlandó elmenni. Sok lányban él az érzés, hogy ilyenkor koszosabb, és nem kívánatos, de ez mind csak a belénk nevelt elvek miatt vannak. A pasik miatt pedig felesleges aggódni. Ők sokkal lazábban kezelik ezt a témát, mint amennyi jelentőséget mi nők tulajdonítunk neki. De a legfontosabb, amíg nem próbáltuk, ne ítéljük el. Mert lehet, hogy később mi is az „extrémebb” hancúrozók táborát erősítjük majd.

A következő részől megtudhatjátok, mégis hogyan szeretkezzünk a piros napokon, mire figyeljünk. Ha pedig, nem kívánjuk a szexet, akkor miként dobhatjuk fel ezeket éjszakákat.

Kapcsolódó anyagok:

$$1768$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top