Volt egy házam...

2009. 07. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az idei nyár esőzései ismét hatalmas károkat eredményeztek országszerte. Az alábbi táblázat összegezve mutatja az elmúlt hetek viharkárait területenként:

 

Időpont

Helység

Június 7. jégeső

41 Szabolcs megyei település

Június 16. jégeső

Somogy, Zala, Baranya megye

Június 26. özönvízszerű esőzés

20 Zala megyei település

Június 25. árvíz

Kisoroszi

Június 26. vihar, jégeső

Szabolcs Szatmár Bereg megye

Június 29. vihar

Borsod-Abaúj-Zemplén-, Zala-, Somogy-, Nógrád-, Vas-, Heves-, Veszprém megyék

 

Lakásbiztosítással csak minden második viharkárosult rendelkezett, a kár átlagosan 170 ezer forint volt.

Például Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a június 7-i szélsőséges időjárás miatt több, mint 7000 épület sérült és rongálódott meg. A biztosítótársaságok a vihar által érintett 33 településen soron kívül mérték fel a károkat, de ijesztő adat, hogy csak minden második épület rendelkezett lakásbiztosítással, így közel 3500 tulajdonos azonnali és teljes kártérítésre nem is számíthat.

 Bejelentett károk (2008)

 

 csőtörés  42,9%  vihar  28,5%  villámcsapás  9,8%  lopás  5,2%  jégverés  4,0%  egyéb  3,6%  felelősség  2,6%  felhőszakadás 1,5%   tűz  1,3%  hónyomás  0,6%  árvíz  0,1%  összesen  100,0%

A legtöbb bejelentés a vihar és jégverés okozta tetőszerkezeti, és redőnykárokra, beázásokra vonatkozott, de szép számmal akadt felhőszakadás és villámcsapás okozta kár is. Az átlagos kárérték mintegy 170 ezer forintra tehető – adott tájékoztatást az AEGON Magyarország Biztosító. A gyors kárfelmérés érdekében a károkkal legjobban érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe az AEGON szakértőket csoportosított át. A kárszakértői bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel és a biztosító a kárfelmérés után azonnal elindítja a kárösszeg utalását a károsultaknak.

Miért nincs mindenkinek lakásbiztosítása?

Magyarországon egyes becslések alapján 4 lakásból 3 biztosítva van, de területileg és lakástípusokra (ide értve a hétvégi házakat és a nyaralókat is) bontva már jelentősen eltérnek az arányok a biztosítottságot tekintve. Ma egy átlagos lakásra már havi 1600 forint körüli díjért is köthető olyan biztosítás, amely nem csak az elemi károkkal szemben nyújtanak biztonságot, de a betörőkkel szemben is. Emellett a felelősségbiztosításon túl sok egyéb értékes szolgáltatást is tartalmaznak.

Sokszor tapasztaljuk azt a hozzáállást, hogy - mondta el Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. – Sajnos azonban, ha mégis bekövetkezik egy ilyen kár, az akár hosszú évek, vagy egy egész élet munkájának eredményét is tönkre teheti. Havonta három doboz cigaretta ára vélhetően mindenki számára megéri azt a nyugalmat, ami a lakásbiztosítás megkötésével jár.”

Fél áron lakásbiztosítás az Interneten!

Az AEGONdirekt.hu biztosítási portálon gyorsan és kényelmesen megköthető a lakásbiztosítás. A lakásbiztosítások piacán vezető AEGON Biztosító által nemrég elindított online szolgáltatás segítségével minden érdeklődő, személyre szabottan, a paraméterek függvényében akár 8 különböző lakásbiztosítási csomagból választhat. A lakásbiztosítási kalkulátor program a lakás típusától és a szerződő adatainak függvényében azonnal kiszámolja a pontos díjat, és lehetőségeket kínál az ügyfelek számára, hogy ki-ki saját igényei alapján, vagy pénztárcájához mérten a legjobb szolgáltatást tudja megvásárolni.

 

Hol?

Mi?

Mekkora?

Ingóság érték

Biztosítás éves díja

Budapest, VIII

lakás

60 nm

4 millió

21 180 Ft

Balatonfüred

nyaraló

45 nm

3 millió

19 236 Ft

Miskolc

lakás

75 nm

5 millió

18 984 Ft

Sopron

családi ház

130 nm

9 millió

36 084 Ft

 

 

 

 

forrás: AEGONdirekt.hu lakásbiztosítási kalkuláció CSB lakásbiztosításra

 

Gondolva a gazdasági válság hatásaira és a szűkölő lehetőségekre, az AEGONdirekt.hu oldalon most önrészt vállalva akár 50% kedvezménnyel, tehát fele áron is meg lehet vásárolni a családi lakásbiztosítást. Lakásbiztosítást általában azért kötünk, hogy ingatlanunkat megóvjuk a nagyobb károktól. Az önrészes lakásbiztosítás megkötésével azt vállaljuk, hogy az önrész mértékéig – ami egy fix összeget jelent – a bagatell károkat nem terheljük a biztosítóra. Cserébe legalább 15-20 százaléknyi díjkedvezményben részesülünk úgy, hogy továbbra is a korábbi biztonságot kapjuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top