A Mérleg és a tanulás

2009. 10. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Mérleg jegyű emberről azt tartja az asztrológia, hogy a viselkedés művésze. Ő az aki a legkülönfélébb embertípusokkal szót tud érteni. Megtalálja a hangot olyan helyzetekben is, ahol mások már csődöt mondtak. Titka abban rejlik, hogy ugyanúgy látja a hibát, vagy a negatívumot a másik emberben, mint bárki, azonban nagyobb a tűrőképessége, több dologról képes hallgatni, és elsősorban azt tartja fontosnak, ami összeköt, és nem azt, ami szétválaszt.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Kos jegyében áll, akkor kevésbé sikerül elfogulatlan közvetítőként szerepelned emberek között, viszont a szenvedélyes igazságkeresés előtérbe juthat. A tanulásban szerencsésebb, ha csoportban vagy társsal veszitek át az anyagot, mert akkor feltámad benned az egészséges versenyszellem.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Bika jegyében áll, fokozott szerep jut a tanulásban az ízlésednek, a szépségnek, a harmóniának. Ahol ilyet tapasztalsz, ott jobban haladsz előre. Viselkedésedben fontos elem, hogy lényedből valami közelség, otthonosság sugárzik.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed az Ikrek jegyében áll, akkor szellemi nyitottságod nagy hasznodra válik. Szót tudsz érteni intellektuális, szellemi beállítottságú, vagy elvont gondolkodású emberekkel is.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Rák jegyében áll, érzékenységed felerősödik. Nyitott és megértő vagy az emberek lelki problémái iránt. A tanulás, a szellemi tevékenység annyiban köt le, amennyiben a munkádhoz szükséges.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed az Oroszlán jegyében áll, különösen nagy hangsúlyt helyezel arra, hogy megnyerd magadnak az embereket. Ehhez rendelkezel a megfelelő stílussal. A tudás annyiban érdekel, amennyiben az a hatás vagy hatalom megszerzésének eszköze lehet.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Szűz jegyében áll, sok örömet találsz az iskolában, a tanulásban, még akkor is, ha úgy érzed, vagy mondod, hogy számodra ez nem fontos. Viselkedésedben a figyelem mások iránt különös helyet kap.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed is a Mérleg jegyében áll, akkor életmegvalósulásodban két irány mutatkozik. Egyrészt érdeklődésed a kényelem, a szépség, a művészi élmény szolgálata felé fog terelgetni. A másik lehetőség, hogy határozott erőkoncentrációt kapsz, és figyelmedet a tudás megszerzésére irányítod, vagy egy ügy szolgálatának szenteled magad.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Skorpió jegyében áll, különös hangsúlyt kap a személyes ráhatás és erő, amit használsz is, ha valamit el akarsz érni, akár saját, akár mások érdekében. Tanulásodban célirányos vagy. Sok ismeretet gyűjtesz össze, még akkor is, ha nem mindig azzal foglalkozol, amit elvárnak tőled.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Nyilas jegyében áll, akkor sok erőt és önbizalmat adhatsz másoknak azáltal, hogy felhívod figyelmüket életük vagy személyiségük értékeire. Szívesen és örömmel tanulsz, sajátítasz el ismereteket, különösen, ha látod a dolgok nagyobb összefüggését.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Bak jegyében áll, rendszerező elmével látsz akár tanuláshoz, akár munkához. Érdeklődésed a részek és az egész összhangja felé irányul. Ennek felismerésével sokat segíthetsz másoknak is, önmaguk helyének megtalálásában.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Vízöntő jegyében áll, az érzelem találkozik a szellemmel, a szív az ésszel. Különösen előnyödre válik, ha nagyobb embercsoport érdekeiért dolgozhatsz. Kimondottan jó értelmi képességekkel rendelkezik.

Ha a Mérleg jegyében születtél, de Ascendensed a Halak jegyében áll, részvéttel vagy minden ember iránt, úgy érzed, hogy önmagad feláldozásával tudsz legtöbbet segíteni másokon. Tanulásban számodra hatékony eszköz a nyugodt haladás, az anyag folyamatos asszimilálása.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top