Keksz-rolád

2009. 01. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

20 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 1 csomag vaníliáscukor, feketekávé (annyi, hogy gyúrható, kemény masszát kapjunk), 1-2 evőkanál kakaópor (de ezt el is hagyhatjuk).

Krém: 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor.

A hozzávalókat alaposan elvegyítjük, és a feketekávéval tésztává gyúrjuk. Porcukorral meghintett sütőpapíron kinyújtuk, és megkenjük a vajas-porcukros krémmel. Töltés után a sütőpapír segítségével roláddá feltekerjük. Azonnal szeletelhetjük, de minél tovább áll, annál finomabb. Hideg helyen tartjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Édesné Raska Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top