Kelt tészta

2009. 05. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez a tészta alapja az összes kelt tésztából készült süteménynek.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 4 dl tej, 4 dkg élesztő, 6 dkg margarin, 6 dkg cukor, csipet só.

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, kávéskanálnyi cukorral. Összekeverjük a lisztet, tojássárgáját, cukrot és a kovászt. Annyi langyos tejjel gyúrjuk össze,h ogy kellemesen lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük. Ezután a család kívánsága szerint készíthetünk lekváros buktát, túrós batyut, kakaós, fahéjas tekercset vagy sima kalácsot-olyankor még a lisztbe teszünk egy csomag áztatott mazsolát.

A sütik tetejét a sütés előtt megkenjük tojással,és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Jó étvágyat Mindenkinek!

Köszönjük szépen Szatmári Mónikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top