Édes-savanyú mártás

2009. 10. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

8 liter paradicsomlé /frissen főzött/ 1,5 kg paprika (több féle színű vegyesen) 0,5 kg cukor 15 szál sárgarépa (közepes) 8 szál fehérrépa (közepes) 3 zellergumó (közepes) 5 fej hagyna (nagyobb) 3 doboz ananász 1 kg zöldbab (ha akarod, hogy legyen benne zöldbab (elhagyható) 2 evőkanál só 2 kávéskanál fahéj 4 evőkanál ecet 2 evőkanál étkezési keményítő (a végén teszem bele amikor a tűzről levettem) 1 csomag Natrium-benzoát (a végén teszem bele amikor a tűzről levettem)   A hozzávalókat vékony csíkokra vágom és úgy dobom bele a paradicsomba, összerottyantom és leveszem a tűzről. Üvegekbe töltöm és száraz dunsztba teszem.   Kb 19-20 üveggel lesz ebből a mennyiségből. Nem szabad túlfőzni!

Köszönjük szépen Molnárné Schwarcz Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top