Csodák a szifonból

2009. 09. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Emlékeztek még a mostanában méltatlanul mellőzött 1/2 literes habszifonra? Nagyon klassz dolgokat lehetett vele percek alatt készíteni. Akinek még megvan, kotorja elő a spejzból és uccu neki:

Gyümölcshab: 10 dkg szitán (szűrőn) áttört gyümölcs (vagy lekvár), 3 dl tejszín, 10 dkg cukor (vagy édesítő). Összekeverjük beletöltjük a szifonba, becsavarjuk a patront (mindig fejjel lefelé tartva) és jól összerázzuk, poharakba adagolva a beletett gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Gyümölcshab tojásfehérjéből: 2 dl szitán áttört gyümi,(vagy szörp) + 5 tojásfehérje, 10 dkg cukor. Az elkészítés  ugyanaz mint az előbb.

Kávéhab: 2 dl tejszín + 1,5 dl tej +2 tojássárga +10 dkg cukor +2 kávéskanál nescafé. Az anyagokat jól összekeverve tesszük a szifonba.

Bármilyen alapanyagból készíthetünk ilyen krémet (csoki, kakaó, narancs, sőt a kész habot őzgerincbe nyomva, fagyasztva parfét is készíthetünk.

Borhab: 3 dl bor 3 tojásfehérje 15 dkg cukor sütikhez, piskótához öntet.

Narancs-gin: 3,5 dl szűrt narancslé(a vérnarancs is fini) 1 dl gin 4 dkg cukor

Teapezsgő:  4,5 dl erős,cukros tea 1/2 citrom leve 1/4 dl rum jégkockára"tálaljuk".

Jó "patronozgatást" kívánok!

Köszönjük szépen Hoffmann Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top