Kicsi Rák

2009. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megőrzik évek hosszú során át az elszáradt virágokat, táncrendeket, leveleket, bármilyen más csekélységet is. Általában nagyon befolyásolhatók, de ha erről van szó, akkor nagyon makaccsá válnak, semmi pénzért nem válnának meg „kacatjaiktól”.

Lehetőleg ne dobd ki, ne rendezd át, és ne tedd félre kedvenc tárgyait anélkül, hogy nem beszélted meg vele, ha nem szeretnéd a lelkét megsérteni. Hathatós rábeszélésre hajlandó a kompromisszumra. Az sem baj, persze ha megoldható, hogy elkülönítesz neki egy kis helyet a padláson, gardróbszekrényben, ahol ő a kincseit tárolhatja.

A Rák jegyű gyermekek rendkívül érzékenyek. Ez az érzékenység a későbbiekben sok kellemetlenség, baj forrása lehet. Ezeken a pontokon mutatkoznak elsősorban a nevelés fontos kötelességei. Szívós munkával, tapintattal és erős logikával kell már kicsi gyermek korában megkezdeni a nevelési munkát.

A Rák jegyében született gyermeket nagyon nehéz leszoktatni a túlérzékenységről. Csak lépésről lépésre lehet haladni vele, és ezerszer elölről kell kezdeni, amíg sikerül. Itt hatásos lehet minden eszköz, amit logikailag helyesnek találsz az adott helyzetben, és az adott körülményeknek megfelelően. Neked kell esetenként elbírálnod, hogyan, és mikor avatkozz be. Ne kívánd, hogy leszokjon a „kacatok” gyűjtéséről, hiszen ez születési adottsága, és ezzel az alapadottsággal szemben úgy sem tudnál hatásosan fellépni, különben sem lenne értelme elrontani ártalmatlan mulatságát.

A Rák jegyének uralkodó bolygója a Hold. A Hold hatására a Rák jegyében született gyermek határozatlan. Meg kell őt tanítani arra, hogy ragaszkodjék az elhatározott dolog véghezviteléhez is. Ne engedd, hogy Rák jegyében született gyermeked másoktól befolyásoltassa magát.

A Rák jegyében született gyermek általában fél attól, hogy munkáját nem jól végzi, ezért tevékenységénél általában félúton meg szokott állni. Mindenképpen meg kell szüntetni nála ezt a félelem érzetet. Kicsi gyermek korában kell elkezdeni rászoktatni arra, hogy leküzdje változási ösztönét, mert különben a későbbiekben már hiába lesz minden kísérlet, tele lesz változással egész élete. Lakóhelyét, állását, éppúgy fogja változtatni, mint mást.

A Rák jegyében született gyermeknek szüksége van saját korabeli társaságra. Már egészen fiatal korában megfigyelheted, hogy ragaszkodik valamelyik kis barátjához, barátnőjéhez. Ezért lehetőség szerint gondoskodj megfelelő gyermektársaságról, ha másképpen nem, akkor sűrűbben járjatok a játszótérre.

A Rák jegyében született gyermek csak ott érzi magát jól, ahol szeretetet talál, bár alaptermészete visszavonuló. Barátaival szemben lelkiismeretes, gondos, és mérhetetlenül titoktartó.

Tisztában kell lenned azzal is, hogy a Rák jegyében született gyermekednek kiváló beleérző képessége van, mindent megérez. Mindig tartsd ezt eszedben, és mindig vedd számításba ezt a körülményt, sose nyilvánítsd képzelődésnek, mindig nézz utána, hogy van-e alapja a gyermek érzésének, elbeszélésének.

A Rák jegyében született gyermek kiváló színészi képességekkel rendelkezik, és nagyon vágyik az elismerésre. A dicsérettel, elismeréssel bánj nagyon bőkezűen, de csak akkor, ha azt megérdemli, ha valóban megérdemli. Ezzel hallatlanul fel tudod majd csigázni tanulási vágyát, munkakedvét, igyekvését.

Ha a Rák jegyében született gyermek bármiben hibázik, nyugodtan rámutathatsz a tévedésére, de véletlenül sem szabad megsértened, megszégyenítened. Ezt sosem bocsátaná meg neked.

Sajnos minden Rák jegyében született embernél, így a Rák jegyű gyermeknél is tapasztalható a kisebbségi érzés. Kizárólag a neveléstől függ, hogy ne hatalmasodjon el rajta ez a tulajdonság. Ugyanis ez az érzés okozza a passzivitását, negatív beállítottságát, ezért hagyja magát sodortatni az árral, ez az oka, hogy némely Rák szülöttnek nincs megfelelő ellenálló ereje.

Meg kell tanítani arra, hogy merjen. Merjen kezdeményezni, merjen, ha kell harcolni, merje leküzdeni az akadályokat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top