Brassói pecsenye

2009. 09. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg sertéshús (comb, vagy lapocka), 1 kg burgonya, 30 dkg zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi morzsolt majoránna, pirospaprika (ezt ki is lehet hagyni), só, fehér bors, vegeta.

A húst egyforma kockákra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát (de ezt ki is hagyhatjuk, úgy is finom), rátesszük a húst, majd egy ideig így együtt pároljuk tovább. Néhány perc múlva felengedjük vízzel, hogy a húst éppen ellepje, majd az összevágott paprikával, paradicsommal, fokhagymával, majoránnával, fehér borssal és sóval, ill. vegetával ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót (érdemes enyhén sós vízben előfőzni, ha friss borsót használunk), és addig főzzük, míg az is megpuhul.

Amíg a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát, kockára vágjuk, majd bő olajban kisütjük. A ragu elkészülte után a sült burgonyát belekeverjük.              Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top