Havas hegycsúcs

2009. 09. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezt a receptet én is az interneten fedeztem fel, de gondoltam megosztom a donna tagjaival. Nálunk nagyon bevált ízletes sütemény, nem kell sütni, igaz a formázása kis időt igénybe vesz, de megéri a fáradságot, mert nagyon mutatós sütemény.   Hozzávalók: Barna rész: 0.5 kg darált keksz, 3 tojássárgája, 5 dkg kakaó, porcukor (2 evőkanalat ír az eredeti recept, de én így édestelennek találtam, 10-15 dkg porcukrot teszek bele), pici rum vagy rumaroma, tej amennyit felvesz, ne legyen lágy a  massza. Vannak akik tartanak a nyers tojássárgától, ez szerintem helyettesíthető margarinnal, de nem próbáltam még :) Fehér rész: 3 tojásfehérje felvert habja, porcukor ízlés szerint, 20 dkg kókuszreszelék.   Megfordítjuk a citromfacsarót, folpackot vagy zacskót teszünk bele. A fehér masszából kis kanálnyi adagot a citromfacsaróba teszünk, körbe nyomkodjuk a falához, kibéleljük vele, majd a barna masszából annyit teszünk amennyi megtölti a citromfacsarót. Kiöntjük a formából óvatosan a zacskó, vagy folpack segítségével. Ezt így folytatjuk amíg el nem fogynak az alapanyagaink.   Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Ferenczi Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top