Ehető csibék

2009. 07. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, összetörjük. Adunk hozzá tejfölt (nem túl sokat, csak annyit hogy jó krémes állagú legyen), majonézt, egy konzerves májkrémet, sót, borsot.

 

Ezt a krémet habzsákba töltjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe. Reszelt sajtba belenyomjuk, hogy aztán ne ragadjon az alja. Medvesajtból kis golyókat gyúrunk ez lesz a csirke feje. A szeme egy-egy szem fekete bors, a taraját és a csőrét pedig sárgarépából faragjuk ki. A fejet egy kis fogpiszkálóval rögzítjük rá a testre! A farka petrezselyemből van.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok a pipikhez!

Köszönjük szépen Pappné Molnár Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top