Érted mindent!

2009. 10. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Őszinte leszek. Mikor a kezembe akadt ez a könyv (Melissa Hill: Érted mindent!), nézegetni kezdtem, de nem az volt az első gondolatom, hogy ennek azonnal neki kell essek.

Azt hittem egy újabb Bridget Jones-sztorit tartok a kezemben. És az értékelések a végén:

"Feszültséggel teli, izgalmas olvasmány, elképesztő fordulattal a végén."/Evening Herald/

Manapság minden könyvnek ez van a hátoldalára írva. Ez ráadásul egy romantikus regény! Ugyan milyen elképesztő fordulat történhetne benne, amit nem írtak meg ezelőtt már legalább százan? Elképesztő, hogy az emberek még bedőlnek ilyesminek.

Sokat olvasok a ponyvától a klasszikusokig jóformán mindent. Épp ezért meggyőződésem volt, hogy engem már nem lehet meglepni. Tévedtem!

Itt ez a lány, Tara. Azt hinnéd, hogy ennél jobb már nem is lehetne az élete. Karrier, sportkocsi, jóképű pasi. Aztán itt a barátnője, Liz, akinek végre beteljesült régóta dédelgetett vágya: egy hatalmas vidéki ház, szerető férj, és egy édes kisfiú, Toby. Na és persze Nataliet sem lehet kihagyni, akit Tara egyiptomi nyaralásuk alkalmával ismert meg. Az ő élete igazi álom luxuskivitelben. Joggal merül fel a kérdés, miről fog szólni akkor a könyv?

Megmondom. Ebben a történetben semmi sem az, aminek látszik. Tara csodás élete nem kevés szenvedés árán alakult úgy, ahogy. A jóképű pasi az oldalán szintén sok titkot rejteget. Liz házassága a látszat ellenére összeomlani készül egy nagy viharfelhő miatt, mely csendben kúszott a fejük fölé, de most óriási égzengésre készül. És Natalie... Nos, hiába a menő londoni munka, a rengeteg csillogás, hiányzik az életéből a szerelem, a család. Így mindenki küzd a saját démonaival, ami sok bonyodalomhoz vezet.

És ha ez még nem lenne elég? Mikor azt hinné az ember, már nincs mit megfejteni, tudja mi lesz a vége, akkor jön a legnagyobb megrökönyödés. Most akkor ki kivel van? Melyik gyereknek ki az apja? És a meleg srác talán nem is meleg?

Ebből is látszik, mennyire igaz: ne ítélj elsőre. Inkább kapd öledbe a könyvet, és olvass! De vigyázz, mert ahogy a Sunday World kritikusa is megmondta:

"Előre figyelmeztetjük: nem fogja tudni letenni!"

A kötet megvásárolható a Kelly kiadó webáruházában 25% kedvezménnyel ITT!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top