Kapros zöldbableves

2009. 07. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kapros zöldbableves 30 dkg pulykamell 40 dkg zöldbab 2 burgonya 5 dkg húsosszalonna 3 db. sárgarépa 2  fej hagyma 5 gerezd fokhagyma só, ecet, frissen őrölt bors, olaj 1 citrom leve 2 dl tejföl Az olajon a 2 fej felkockázott hagymát üvegesre párolom. Majd a  sárgarépát is pár percig dinsztelem a hagymával.   Beledobom a felaprított bacont és kisütöm a zsírját. A felkockázott húst  is hozzáadom és fehéredésig pirítom, majd felöntöm vízzel. Felforralom, hozzáadom a felkockázott burgonyát, a zöldbabot, a fokhagymát. Sózom, frissen őrölt borssal megszórom és beleteszem a felaprított kaprot. Ha a hús és a burgonya is megfőtt,  hozzáadom a tejfölt, citrom levét, a balzsamecetet és utánízesítem.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top