Madártej mikróban

2009. 09. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 1 pudingpor, mazsola, 6 kanál cukor.

Egy mikrózható műanyag edénybe felütünk 4 tojás sárgáját, teszünk bele 4 kanál cukrot  egy csomag pudingport, majd öntünk bele egy liter tejet. Ezt simára kikeverjük, majd betesszük a mikróba. Teljes fokozatra állítjuk, néha megkeverjük. kb. 8 perc alatt besűrűsödik, de ez attól is függ, hogy mekkora a mikró teljesítménye. Aki nem szereti nagyon  sűrűn az hamarabb kiveheti a mikróból.

Ha a sárgája besűrűsödött egy másik mikrózható edényben felverjük a tojásfehérjét. Ha a hab kemény lett teszünk bele 2 kanál cukrot, és még egy kicsit felverjük, majd ezt is betesszük a mikróba de ezt csak kb. 1 percre. Célszerű magas falú edénybe tenni, mert a hab majd fel fog emelkedni és szépen megkeményedik. Már csak annyi a dolgunk van, hogy a sárga krémet szétosszuk kis tálkákba és a habot ízlés szerint rákanalazzuk.

A tetejét megszórhatjuk mazsolával, kakaóval, vagy amit csak szeretnénk. Én banános pudingporral csináltam, de a klasszikus vanília is nagyon finom. Sokkal jobb lesz a habja mint amikor a tejben bohóckodik vele az ember.

Köszönjük szépen Komócsin Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top