Sajtos brokkolikrémleves

2008. 11. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál napraforgóolaj, 2 húsleveskocka, 2 dl főzőtejszín, só, őrölt bors, 15 dkg cheddar vagy gouda sajt, néhány kis brokkolilevél a díszítéshez.

A brokkolit rózsáira szedjük, minél kisebbre és alaposan megmossuk. A szárakat is bele lehet tenni. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, vagy lereszeljük.A vöröshagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát és a tűzön rövid ideig kevergetjük.

Felöntjük kb 1 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pépesítjük a levest. Ha nagyon sűrű, adhatunk hozzá még vizet. Hozzáadunk 10 dkg sajtot és olvadni hagyjuk benne.

Tálalás: előmelegített tányérokban, a maradék sajttal megszórva, brokkolilevéllel díszítve. Adhatunk hozzá ropogós búzakenyeret.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Vida Anettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top