Versenytáncos a kifutón

2009. 08. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tündi a Táncművészeti Főiskola hallgatója, most lesz másod éves. A főiskolásoknak és egyetemistáknak meghirdetett versenyen táncos barátai és a szülei bíztatására indult, melyet meg is nyert július 2-án a budapesti Bed Beach-en.

- Hol hallottál a Miss Collage-ról és mi ösztönzött arra, hogy elindulj rajta?

Az interneten olvastam róla, egy időben nagyon sokat cikkeztek erről a versenyről, aztán pedig anyukám bíztatott, hogy induljak el – mondja mosolyogva. Magamtól nem biztos, hogy neveztem volna. Tavaly indultam a Sió Miss Balatonon, ott a legjobb harminckettőben voltam. Akkor úgy véltem, hogy az az egy próbaképpen elég is volt, de most annyira bíztattak, hogy végül jelentkeztem a Miss Collage-ra. Természetesen nem bántam meg, hogy így alakult – teszi hozzá nevetve.

- Mik voltak a jelentkezés feltételei, azonkívül, hogy felsőfokú intézmény hallgatója legyen az illető? Hogyan zajlott a kiválasztás?

Semmilyen más feltétel nem volt. Ki kellett tölteni egy jeletkezési lapot, aztán következtek a több városban zajló előválogatók. Akik ezen jól szerepeltek kerültek az elődöntőbe, ami Budapesten volt, ha jól emlékszem harminc lány került be. Utána jött a döntő, ami 15 lánnyal zajlott, szintén Budapesten, a Bed Beach-en.

- Hogyan készültél a versenyre? Néhány szépségverseny esetén van olyan, hogy elviszik a lányokat egy „felkészítő táborba”, itt is volt valami hasonló?

Itt nem volt semmi, és igazából én sem készültem rá semmit. Annyi volt csupán, hogy ruhapróbára kellett mennünk, Váradi Csaba ruhakollekcióját mutattuk be ugyanis, ehhez volt rá szükség. Ezenkívül volt fürdőruhás fotózás, de ez már csak a döntőbe került lányokkal.

- Tehát nem volt koplalás?

Nem, abszolút nem, sőt talán még többet is ettem – feleli nevetve.

- Akkor ez egy mindenki számára nyitott verseny volt? Mennyi esélyük volt a teltebb lányoknak, vagy javarészt modellalkatok indultak?

A verseny folyamán voltak teltebb lányok, de a döntőben nem igazán. Nem azt mondom, hogy mindenki nádszálvékony volt, de azért senkin nem volt túl sok fölösleg.

- Milyen volt a hangulat? Mert ha sok lányt összezársz, akkor van azért rivalizálás.

Meglepődtem én is, de nem volt ilyen. Nagyon jól kijöttünk egymással, jó volt a hangulat, még a Mr. Collage résztvevőivel is nagyon jó barátok lettünk.

- Hogyan zajlik egy ilyen verseny a kulisszák mögött?

A döntő előtti nap elmentünk a helyszínre, koreográfiát tanultunk, megismerkedtünk a hellyel, itt volt a ruhapróba is. A verseny napján pedig már elég korán oda kellett menni, még egyszer átvettük a koreográfiát, majd jöttek a sminkesek, a fodrász, elkezdtünk készülődni. Aztán megkaptuk a rajtszámokat és vártuk a versenyt. Mindenki nagyon izgatott volt. Egyébként nagyon jól szervezett volt az egész, jók voltak a helyszínek is.

- Mostanában nagyon kihangsúlyozzák minden szépségversenynél – itt is -, hogy nem csak a külső számít. Ez hogyan valósult meg a Miss Collage-on?

A két műsorvezető kérdezgetett, tehát ők beszélgettek velünk, így próbálták felmérni, hogy ki mennyire tud jól beszélni, mennyire értelmesen tud megszólalni. Ilyenek az előválogatókon is voltak, sőt néhányan meg is buktak rajta – mosolyog sokat sejtetőn.

- Mit lehetett nyerni a verseny végén?

Nyertem egy kétszemélyes utazást Bulgáriába, ezzel vannak ugyan gondok – húzza el a száját -, mert időponthoz kötött volt, én pedig akkor nem érek rá, próbáljuk elcsúsztatni, de majd meglátjuk mi lesz. Megnyertem a PartyPhoton a közönség szavazást, azzal nyertem portfólió fotózást, belépőt a Szigetre. Elég sok nyeremény volt, minden szponzor felajánlott valamit: mobiltelefont is nyertem például, autóhasználatot egy hétvégére.

- Mi változott meg azóta? Hogyan telnek most a napjaid?

Nem sok minden változott, továbbra is edzek, mert versenytáncolok, szeptemberben pedig ugyanúgy iskola. Nyaralok, voltam a Balatonon, várom a Bulgáriai nyereményutat. Persze voltak interjúk, tévében, rádióban, egy-két újság is megkeresett, de ezek szokásos dolgok ilyenkor. Viszont ez már lecseng lassan, az elején minden nap volt valami, most már azért kevesebb a felkérés.

- Távlati célok? Próbálkozol még szépségversenyen indulni?

Mindenképp szeretnék, de nem most –  inkább pihenéssel telnek mostanában a napjaim.

- Hogyan lehet kamatoztatni, hogy megnyerted ezt a versenyt?

Esetleg felfigyelnek rád, és modellkedhetsz, engem hívtak reklámfilmbe szerepelni. Próbálkozni kell, de nagyon telített a modellszakma, tehát nehéz elindulni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top