Múlnak az évek, mást kell ennem? 2.

2008. 12. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A feledékenység ellen való étkezésnél figyeljünk arra, hogy szürke agysejtjeink C-Vitamint igényelnek. Ez ébren tart, segíti a frissítő és élénkítő gondolatokat. Ideális a C-Vitamnit nyernünk, almából, eperből, citromfélékből. A banán szintén pozitív hatású, sok „vivőanyagot” tartalmaz, amely az agytevékenységet serkenti, B-vitaminjaival, Magnéziummal, és Káliummal együtt nyugtatólag hat, és megteremti a megfontolt döntés és gondolkodás alapját.

A gyors, koncentrált tanuláshoz nagyon alkalmas a brokkoli fogyasztása. A glucosinolatok, karotinoidok, vassal, és kalciummal segítenek ebben.

Agyunknak szüksége van a lecitinnel való folyamatos ellátásra, amely a gondolkodás legfontosabb vivőanyaga. A lecitint nagyobb mennyiségben a tojásban, szójatermékekben és tejtermékekben találunk. Tengeri halak, mint a lazac, makréla, tonhal, és hering is segítik a koncentrációt. Ezek a halak különösen nagy mennyiségben tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat.

A diófélék fogyasztása is nagyon fontos, ezek az agy számára fontos zsiradékot, és nyomelemeket tartalmaznak.

A paprika karotinoidjai serkentik a gondolkodást. Már az is elég, ha az ember egy paprikát felszeletel, és a nyelvével a vágási felületen végigsimít, és a levét ily módon fogyasztja.

A zöld saláta, a spenót, a káposztafélék szállítják a bioaktív klorofilt az agy számára. Ez gondoskodik arról, hogy a belélegzett oxigén tovább tartózkodjon az agyi sejtekben, és ezáltal a szellemi munkához jobban használható.

A búzacsíra gazdag értékes zsírsavakban, E-Vitaminban, Magnéziumban, Káliumban, és B-Vitaminokban. Növeli a koncentrációt.

Előző cikkünkben említettük, hogy az aktív, egészséges agy számára fontos, idős korban is a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása is. Agyunk ugyanis 70 %-ban folyadékból áll. Aki túl kevés vizet iszik, nem tud világosan gondolkodni. Depresszióssá, vagy agresszívvá válhat.

Ha ismerős vagy rokoni körben, idős ember van, nagyon figyelj arra, hogy látogatásodkor rendszeresen vigyél neki édes gyümölcsöket, amelyek könnyen emészthetők. Hámozd meg a narancsot, vagy a mandarint, tálald cikkekre bontva, egy tányéron. A hámozott kivit, banánt szeleteld fel, hogy villával ehető legyen. Étvágygerjesztő szeletekben tálalhatsz almát is neki.

Kapcsolódó anyagok:

$$2210$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top