Linzer recept

2009. 10. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretnék egy finom kis édességgel szolgálni a kedves Donna olvasóinak!

Hozzávalók nagy adaghoz: 60 dkg finomliszt, 40 dkg Ráma margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2-3 csomag vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja, 2 csipet só, 2-4 evőkanál tejföl.

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, jól összedolgozzuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. (Nagy erő kell hozzá, akinek van dagasztó gépe, vegye használatba!)

Ha kész vagyunk a tésztával, akkor folpackba csomagolva (én 4 részre szoktam osztani) egy egész éjszakára hűtőbe helyezzük! FONTOS, hogy hűtőben legyen egy éjszakát! Másnap 4 mm-re nyújtjuk, majd forma segítségével kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben (200fok) 10-15 perc alatt megsütjük, a végén ha kihűlt, kemény lekvárral össze ragasszuk, majd porcukorral hintjük! Jó étvágyat hozzá, nagyon finom, és egy hétig is eláll.   Remélem ez a recept elnyerte más tetszését is!

Köszönjük szépen Bakosné L. Alíznak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top