Babapiskótás krémes

2009. 05. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 evőkanál méz, 1 tojás, 1 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szalalkáli.

Az összetevőket összegyúrjuk (ha túl kemény, egy pici tejjel lágyíthatjuk) és gáztepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.

Krém: 3/4 liter tejből és 10 dkg lisztből besamelmártást főzünk. 20 dkg margarint, 1 csomag Vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot habosra keverünk és a kihűlt besamel-lel alaposan összekeverjük. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd egy csomag babapiskótát belenyomkodunk. Szépen visszasimítjuk a krémet, hogy a piskótát eltakarja és a másik barna lapot is ráhelyezzük. A tetejére csokimázat teszünk. Egy éjszakát hagyjuk puhulni és másnap szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Csizolszki Zsuzsinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top