Beszéljünk a nyári influenzáról….

2010. 07. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez kellemetlen, idegesítő, bosszantó, és rongálja a napjainkat.

A nyári influenza köhögéssel, náthával, torokfájással, és igen gyakran hasmenéssel is jár.

A klímaberendezések hatása, az autóban, a repülőn vagy a hotelszobában méreg az immunrendszerünk számára.

A váltás a nálunk gyakran hűvös nyárból a déli strandok forróságába a kellemetlen, nyári influenzás tünetekhez vezethet.

Természetesen rendelkezésünkre állnak a szokásos gyógyszerek is, de egy nyári influenzát egészséges házi szerekkel is kezelhetünk vagy megelőzhetünk.

Ez már a hőmérsékletváltozások játékánál elkezdődik, ugyanis a külső és a belső hőmérséklet között nem szabadna több különbségnek lennie 6 Celsius-foknál.

Használd az autóban vagy a hotelszobában a klíma berendezést olyan ritkán, amennyire csak tudod, mert ezek sokszor vírus- és baktériumbombákat rejtenek magukban.

A klíma berendezéseket vagy az autó fúvókáit soha ne irányítsd a testedre. Alapvetően kerüld el a huzatot. Mindenekelőtt akkor, ha nagyon izzadt vagy. Hosszú repülőutakra feltétlenül kérjél takarót.

Járj a magad útján. A nyári influenza vírusai cseppfertőzéssel terjednek. Lehetőség szerint kerüld a tömegeket, a tüsszögőket és a köhögőket.

Csak saját törölköződet használd vagy eldobható papírtörlőt. Minél gyakrabban moss kezet.

A napozásnál is gondolj arra, hogy ne tartózkodj túl sokáig a tűző napon, mert ez gyengíti az immunrendszeredet.

A nedves fürdőruhát fürdés után, vagy az esetleg vizesre izzadt ruhát azonnal cseréld le. Mellőzd az olyan tavakban és folyókban a fürdőzést, melyeket nem ellenőriznek egészségügyi szervek. A déli szünetet ne a napon, hanem az árnyékban élvezd.

Ne kerékpározz csupasz felsőtesttel. Ügyelj a helyes táplálkozásra. Igyál sokat. Igyál kétszer naponta langyos, zsírtalanított csirkehúslevest.

Lehetőleg mondj le a jéghideg italokról, a hűvös is megteszi. Egyél sok gyümölcsöt, mert magas a C-vitamin tartalmuk. Citrusféléket, paprikát, almát. Egyél sok salátát, amelyet petrezselyemmel, rozmaringgal és kakukkfűvel készítettél.

Ha érzed, hogy kezdődő megfázásod van, mondj le az alkoholról. Enyhe lázat hűvös vádliborogatással küzdhetsz le.

Híg só oldattal öblítsd ki gyakran az orrodat.

A nyári influenza vírusai ellen (enterovírusok) az antibiotikumok nem segítenek. Mivel ezek a vírusok a beleken keresztül is bejuthatnak a szervezetünkbe, a legnagyobb tisztaság elengedhetetlen a mellékhelyiségekben is.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top