Egyszerű fánk

2010. 04. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

50dkg liszt 2-3dkg élesztő 1 egész tojás, egynek  a sárgája kicsi cukor pici só kevéske rum mazsola, (de el is hagyható) 3 evőkanál tejföl szódavíz (ettől lesz könnyű a tésztája) étolaj

Elkészítése:

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk  és az alapanyagokhoz adjuk, a tésztát kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a szódavizet és egy kicsi étolajat. Ezzel még összekeverjük és egy kis ideig pihentetjük. Majd lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, kézzel ellapítjuk és közepes nagyságú fánkszaggatóval kiszúrjuk. Amíg az olaj melegszik, konyharuhával letakarjuk és ha az olaj átmelegedett sütjük, először fedővel, megfordítás után fedő nélkül.

Porcukorral meghintjük vagy beleforgatjuk vaníliás porcukorba és baracklekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top