Kókuszos krémes

2011. 07. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

15 dkg porcukor

1 tojás

12,5 dkg margarin

1 csomag sütőpor

1 evőkanál kakaó

A kókuszos töltelékhez:

6 tojásfehérje

porcukor

20 dkg kókuszreszelék

A sárga krémhez:

6 tojássárgája

3 evőkanál liszt

3 dl tej

12,5 dkg margarin

15 dkg porcukor

A csokimázhoz:

6 evőkanál porcukor

2 evőkanál kakaópor

5 dkg margarin

2 evőkanál víz

 

Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást és összegyúrjuk. 2 lapba nyújtjuk, az egyiket margarinnal kikent, lisztezett tepsibe terítjük. 

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, végül a kókuszreszeléket.  A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben kisütjük.  A kihűlt tésztára sárga kérmet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral kikevert margarinnal összedolgozzuk. Végül csokimázzal vonjuk be a süti tetejét.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top