Dinnyeművészet…

2011. 07. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nyári kánikula leghűsítőbb gyümölcsei között a dinnye dobogós helyet érdemel. Nincs is talán jobb annál, mikor amikor egy megfáradt nap után egy jégbe hűtött dinnye falatozásába kezdhetünk. Magvas gondolatok valószínűleg ilyenkor már senkinek nem jutnak eszébe, így talán az is csak kevesekben merül fel, hogy művészeti remekek is készülhetnek az előttünk elterülő görög- vagy éppen sárgadinnyéből.

A dinnyeszobrászat egyesek szerint Kínából, mások szerint Japánból származik, a kérdésben dűlőre jutni még egyelőre nem sikerült. Minket egyébként is jobban érdekelt az, hogy vajon miként készülnek ezek a cifrázott dinnyecsodák!

 

Némi szakértelem, kézügyesség és rengeteg türelem kell ahhoz, hogy egy görögdinnyéből művészeti remek szülessen - és persze néhány igazán éles kés sem árt. A dinnyeművészek a gondos tervezést követően különböző célszerszámokkal felszerelkezve esnek neki a lédús csemegének, és egy-egy alkotást akár több órán keresztül is csinosítgatnak.

       

Őszintén bevalljuk, hogy a most következő videóból egy mukkot sem értettünk, viszont amit a főzőshow-ban szereplő fiatalembernek sikerült a dinnyéből elénk tárni, feledtette mindezt…

%video_128

 

Néha téged is elkap egy őrült pillanat? Tetszett a cikk, de ennél többre vágysz?

Gyere és csatlakozz az Őrültségek Kicsiny Klubjához! ITT nyomhatsz ránk egy lájkot!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top